Januar će biti uzbudljiviji nego ikad: Edin Džeko prva želja Evertona!

Januarski prelazni rok s nestpljenjem se očekuje širom Evrope, a špekulacije o mnogim transferima traju već uveliko. Ni ovaj put Edin Džeko nije izostavljen što se tiče špekulacija u medijima, a najviše se povezuje s povratkom u engleski Premiership.

Novi dan donio nam je i nove špekulacije u svijetu fudbala pred početak januarskog prelaznog roka. Edin Džeko i danas je u mnogim engleskim medijima, a nakon povezivanja s prelakom u West Ham ovaj put se špekuliše da bi bh. napadač mogao u januaru završiti u dresu Evertona.

Engleski mediji pišu da je Everton pokazao interes za bh. napadača, te da očajnički žele dovesti nekog golgetera u vrhu napada. To je trebao biti Cenk Tosun koji je stigao iz Bešiktaša za 27 miliona funti, ali turski napadač je ove sezone totalno podbacio. On će vjerovatno već u januaru napustiti klub, a umjesto njega klub s Goodisona želi dovesti adekvatno pojačanje.

U dosadašnjem dijelu sezone trener ovog tima Marco Silva bio je primoran u napadu da koristi Richarlisona koji je inače krilni napadač. Zbog toga u Evertonu žele u januaru dovesti pojačanje u napadu, a prva želja kluba je Edin Džeko.

Iako Džeko ima 32 godina u Evertonu vjeruju da on može još mnogo pokazati na terenu i da bi bio ogromno pojačanje. Mediji u Engleskoj prenose da je Džeko to najbolje pokazao ove sezone u Ligi prvaka gdje je postigao pet golova uz dvije asistencije.

Pored Džeke na meti Evertona nalazi se i mladi meksički napadač Hirving Lozano koji igra za PSV. Ukoliko ne uspiju dovesti Džeku onda će se okrenuti Lozanu koji bi ih mogao koštati oko 20 miliona funti. No, na Goodisonu se nadaju da će uspjeti postići dogovor s Romom i Džekom u januarskom prelaznom roku.