Edin Višća izjavio kako u Istanbul želi dovesti Edina Džeku

Reprezentativac BiH i član Istanbul Basaksehira, Edin Višća (28), dao je opširan intervju za Anadolu Agency (AA), u kojem je govorio o raznim temama

Višća smatra da je Istanbul Basaksehir konačno spreman osvojiti titulu prvaka Turske.

“Prije dvije sezone nam nije bio cilj titula, ali smo bili u igri do posljednje sedmice. Prošle sezone nam je bio cilj da osvojimo titulu, ali smo podbacili u posljednjem trenutku protiv Sivasspora i po mom mišljenju to je presudilo. Sada smo spremni. Imamo šest bodova prednosti i trebamo se samo skoncentrisati na naše utakmice. Znamo da će drugi dio sezone biti još teži. Ipak, nadam se da ćemo biti šampioni”.

San mu je zaigrati Ligu šampiona u dresu Istanbul Basaksehira, a poručuje kako bi volio da protivnik njegovoj ekipi bude Roma, ponajviše zbog Edina Džeke i Cengiza Undera, kako prenosi BiH.ba.

“Cengiz je bio ovdje dvije sezone i radio je vrlo naporno. Gledam svaku Džekinu i Underovu utakmicu za Romu. Mislim da su oni njihovi najbolji igrači. Cengiz je sjajan momak. On je igrao s nama ovdje i nikada se nije promijenio. Igrao sam Europa ligu. To je dobar turnir, ali nije kao Liga šampiona. Za Ligu šampiona su svi čuli i svi je prate. Tu možete igrati protiv najboljih timova svijeta. Nadam se da ćemo naredne sezone igrati Ligu šampiona i to možda mečeve protiv Rome. Tada bi doveli Undera i Džeku u Istanbul”.

Višća bi u budućnosti volio zaigrati u Engleskoj.

“Volim Premiership i La Ligu. Nadam se da ću jednog dana zaigrati u Premiershipu. U Španiji ima dosta tehnički sjajnih igrača, ali mislim da je Premiership fudbalski NBA. Svaki igrač želi igrati tamo”.

Što se ostalih igrača tiče, kaže da voli gledati Pjanića.

“Najbolji igrači svijeta su Ronaldo i Messi, ali ja mogu reći da volim Pjanića i Modrića. U nacionalnom timu igram sa Pjanićem, to je sjajan igrač, a naravno moram pohvaliti i Džeku”, poručio je na kraju Višća, koji je ove sezone na 20 nastupa za Istanbul Basaksehir postigao sedam golova i upisao isto toliko asistencija.