Effenberg otkrio koja zvijezda Bavarca prelazi u Real: "Više nije u Bayernu ni srcem ni dušom"

.
Legendarni as bez dlake na jeziku

 

Situacija u Bayernu je poprilično alarmantna. Sprema se velika čistka tokom ljetnog prijelaznog roka, a čini se da je već poznato ko će biti prvi fudbaler koji napušta Bavarce.

Alphonso Davies je mislima već u Real Madridu, tako smatra legendarni fudbaler Bayerna Steffan Effenberg koji je otvoreno kritikovao sjajnog Kanađanina.

Lijevi bek još uvijek nije produžio ugovor s njemačkom klubom te Bayern na ljeto ima posljednju priliku dobiti ozbiljan novac za ovog igrača, ako ga žele spriječiti da ode kao slobodan 2025. godine.

U Njemačkoj ne žele da im se desi ista stvar koja im se desila prije nekoliko godina s Alabom i jasni su oko toga. Ili će Davies obnoviti prije kraja ove sezone ili će morati otići na ljeto.

Kanađanina žestoko kritikuju jer smatraju da nije na svom nivou jer prvenstveno razmišlja o budućnosti u drugom klubu. On je velika meta Reala i u Madridu se nadaju da neće doći produženja saradanje sa Bayernom.

Effenberg koji je igrao za Bayern u dva navrata te je uspio osvojiti Ligu prvaka sada je otvoreno rekao da Davies više dušom nije u Bayernu te da misli o Realu.

"Osjeti se da Davies misli na Real. Srcem, strašću i dušom više nije u Bayernu. On bi morao biti primjer i reći da bi želi ostati u Bayernu i da će dati sve od sebe."

"Ja bih ga prodao. Bayern sebi ne može priuštiti da ga izgubi besplatno sljedećeg ljeta."

Nekada sjajni veznjak vjeruje da je najbolje šta se Bayernu može desiti da proda Alvesa na ljeto i dobije novac za nova pojačanja.

Govorio je Effenberg i o mogućem produženju ugovora sa Sergeom Gnabryjem te je također bio veoma kritičan.

"Ima li uopće smisla produžiti ugovor s nekim ko je toliko povrijeđen dugi niz godina? To je ključno pitanje za vodeće ljude Bayerna."

"Effenberg preferira da oni igrači koji stvarno žele ostati u Bayernu ostanu u Bayernu kako bi sljedeće sezone ponovo postali dominantni u Njemačkoj.