Ekskluzivni intervju s najboljim napadačem u regionu: Bosanac ruši rekord Srbije

Premda je na fudbalskoj sceni desetak godina, iako je u svom debiju za FK Sarajevo na internacionalnoj sceni s dva gola potopio švedski Orebro, pogađao za banovićku Budućnost, za Košice, Voždovac, Ružemberok, Žilinu, tek dolaskom u Radnički je skrenuo pažnju bh.javnosti na svoje golgeterske sposobnosti. I to ne kolosalan način.

Bosanac Nermin Haskić s 24 gola uvjerljivo je prvi strijelac Srbije. U preostala tri kola trebaju mu dva gola da sruši rekord lige od kako se igra u samostalnoj Srbiji, pišu Sportske.ba.

Haskić je s prijateljem Banetom Ristićem bio domaćine reporterskoj ekipi portala Sportske.ba. Prije treninga Haskić je klanjao džuma namaz. Tokom šetnje Haskića su zaustavljali prolaznici da mu čestitaju, stisnu ruku, fotografišu se. Haskićeva 24 gola, u konkurenciji napadača Zvezde, Partizana i drugih klubova imaju posebnu težinu. Velike zasluge za taj svojevrsni podvig pripadaji “coachu” Nenadu Lalatoviću i njevom “teamu” asistentima Bratiću, Šarcu i ostalima iz stručnog štaba.

Pričao je u svojim počecima, o šansama Radničkog da osvoji Kup, o ponudama, o treneru Nenadu Lalatoviću, o želji da zaigra za reprezentaciju BiH.

U video prilogu pogledajte intervju s Nerminom Haskićem: