"El Mundo" otkrio nevjerovatne uslove koje je Mesi 2020. godine postavio Barsi

.
As PSG-a Lionel Mesi (Messi) ponovno je glavna sportska tema u Španiji, nakon što je "El Mundo" otkrio niz e-mailova između njegovog oca Horhea (Jorge), odvjetnika, šefa porodičnog ureda, bivšeg predsjednika Barcelone Džozepa Marije Bartomeua (Joseph)i nekadašnjeg izvršnog direktora kluba Oskara Graua (Oscar).

 

Iz teksta ovoga španskog lista proizlaze navodni uslovi koje je Argentinac katalonskom klubu postavljao još 2020. godine, uoči napuštanja Kamp Noua s kojeg se 2021. preselio na Park prinčeva.

 

"El Mundo" tvrdi da ima veliku količinu dokumentacije uključujući i informacije o Nejmaru (Neymar) i Pikeu (Gerard Pique). Što se tiče Mesija, sada je otkriven sadržaj nekoliko e-mailova razmjena u kojima se raspravlja o njegovim uslovima za obnovu ugovora te 2020. godine.

- Dana 11. juna, Jorge Ceourt, odvjetnik u "Cautrecasasu", poslao je e-mail Bartomeuu, Oskaru Grau i Romanu Gomezu-Pontiju, inače voditelju pravne službe, te kopiju Horheu Mesiju i Alfonsu Nebotu, šefu porodičnog ureda Lea Mesija, s detaljima o uslovima obnove ugovora argentinskog čarobnjaka, piše "AS", koji prenosi tekst "El Munda.

Prezentirani uvjeti za obnovu bili su sljedeći:

 

- Ugovor do 2023. godine s mogućnošću jednostranog produženje za Lea Mesija.

- Fiksna plaća: Smanjenje fiksne plaće od 20 posto u 2020/21, povrat 10 posto plaće u 21/22 i još 10 posto u 22/23, s kamatama od 3 posto godišnje.

- Isplata nenamirenih bonusa za vjernost s kamatama.

- Loža na Kamp Nou za porodice Lea Mesija i Luisa Suareza.

- Privatni božićni let za cijelu porodicu u Argentinu.

- U slučaju raskida ugovora dolazi do isplate odgođenih iznosa u sezoni 2020/21 plus kamate.

- Bonus za potpisivanje ugovora u iznosu od 10 miliona eura (isplaćuje se 30. juna 2023.)

- Povećanje primanja u slučaju povećanja poreza.

- Ukidanje klauzule o raskidu, koja će iznositi 10.000 eura.

Uz gore navedene uvjete, Mesi je, kako pišu španjolski mediji, također tražio da se riješe dva pitanja prije potpisivanja:

- Obnova ugovora Pepea Koste (Costa) po kojoj bi njegov ugovor trajao koliko i Mesijev.

- Klub mora potpisati obvezu da će Rodrigu Mesiju isplatiti provizije koje mu duguje.