Elastični Neymar izveo dribling kakav može izvesti samo on

.
Prva klupska utakmica nakon Svjetskog prvenstva za Neymara je bila gorkog ukusa. U razmaku od nekoliko minuta dobio je dva žuta kartona te je morao ranije pod tuš, a njegov PSG je na kraju nekako uspio doći do pobjede protiv Strasbourga.

 

Na pitanje koji fudbaler ima danas najbolju tehniku, većina će odgovoriti sa Neymar. To je zaista tako jer je brazilski superstar čarobanjak s loptom u nogama.

Da je zaista tako pokazao je dribilngom koji vrlo brzo postao viralan, a mnogi su složni da ovako nešto može izvesti samo 30-godišnji ofanzivac pariških Prinčeva.

Neymar je na fantastičan način izveo famozni elastico te je loptu svom rivalu probacio kroz noge i tako podsjetio na svog sunarodnjaka Ronaldinha.

Video OVDJE; 

Brazilac je majstor za situacije kada se treba izvući s loptom u nogama, a to je pokazao i ovaj put driblingom zbog koji su mnogi ostali oduševljeni.

Ovaj 30-godišnjak je crveni karton dobio zbog simuliranja pri rezultatu 1:1, ali su golom Kyliana Mbappea u samom finišu Parižani uspjeli pobijediti sa 2:1.

Prema nekim informacijama nakon što je otišao u svlačionicu Neymar nije ni čekao kraj utakmice te je odmah napustio stadion Park Prinčeva.

Video OVDJE; 

Trener PSG-a, Cristophe Galtier je nakon susreta stao u odbranu jednog od svojih najboljih igrača kazavši da je prvi žuti karton kojeg je dobio bio pretjeran.

"Neymar je u igri imao uspone i padove. Mogu razumjeti da u njemu ima ljutnje, stvarno je želio igrati sljedeće dvije utakmice,” rekao je Galtier.

"Koliko ja mogu razumjeti simulaciju, on zaslužuje žuti karton, ali nekoliko minuta prije nego što je na njemu napravljen ozbiljan prekršaj, a njegov prvi žuti je pretjeran u poređenju s brojem prekršaja koje je on pretrpio."

Upitno je da li će Neymar previše žaliti zbog crvenog kartona pošto je period praznika, a ako neko voli da se ludo provodi i bude slobodan u praznično vrijeme onda je to definitivno ovaj brazilski as.

 

Foto: Screenshot