Emir od Katara pravi radikalne promjene u PSG-u

Katarski Emir Tamim bin Hamad Al Thani, koji je vlasnik PSG-a, spreman je napraviti radikalne promjene.

Već godinama Katar ulaže velika sredstva u PSG. Gotovo milijardu eura je arapska država uložila u klub, ali rezultata u Ligi prvaka, gdje se čeka trofej, za sada nema, piše SportSport.ba.

Zato je katarski Emir odlučio uzeti sve u svoje ruke i napraviti radikalne poteze. Navodno će uručiti otkaz predsjedniku Nasseru Al-Khelaifiju, jer ne želi više da trpi njegove loše poteze.

Al-Khelaifi se nije proslavio na funkciji predsjednika. Istina, uspio je dovesti imena poput Neymara i Kyliana Mbappea za nestvarne sume novca, ali je napravio dosta grešaka u koracima.

Posebno se to odnosi na sportski segment u timu. Ulogu sportskog direktora Svetaca obavljali su Patrick Kluivert i Antero Henrique, ali oni gotovo ništa nisu napravili u tom periodu.

Također, odluka da izbaci Adriena Rabiota iz ekipe i nemogućnost da mu se pronađe adekvatna zamjena još su jedan znak loše odrađenog posla od strane predsjednika tima.

Navodno i u samoj ekipi atmosfera nije baš najbolja. Al-Khelaifi ne može da kontroliše nekolicinu igrača među kojima su Neymar, Thiago Silva, Marquinhos, Edinson Cavani i Marco Verratti.

Kontrolu nad njima ima najskuplji fudbaler svijeta Neymar koji ima poprilično velike beneficije. Predsjednik mu gotovo ništa ne zabranjuje van terena, ali to će se očigledno promijeniti.

Emir više ne želi da se iko igra ugledom tima. Uslijediće određene sankcije, a Nasser Al-Khelaifi će teško ostati na mjestu predsjednika kluba.