Pregovori počeli: Emre Can ide u Pariz, veznjak PSG-a u Juventus?

Juventus i Paris Saint-Germain su navodno počeli sa pregovorima čiji bi epilog, ukoliko se dogovor postigne, mogla biti razmjena igrača.

Gazzetta dello Sport piše da su dva kluba u konktaktu i da se pregovara o mogućoj razmjeni u kojoj bi nezadovoljni Emre Can krenuo put Pariza, dok bi na Allianz stadion u Torinu stigao veznjak PSG-a Leandro Paredes.

Kako se vrijednost dvojice igrača procjenjuje na 40-ak (makimalno 45) miliona eura, realna je mogućnost da bi u slučaju postizanja dogovora došlo do direktne razmjene igrača između klubova.

Emre Can se već odavno povezuje sa napuštanjem Juventusa s obzirom da je u drugom planu u ovom klubu, a Gazzetta dello Sport tvrdi da je trener PSG-a Thomas Tuchel "obožavatelj" nekadašnjeg veznjaka Liverpoola, prenosi Sportsport.

Reprezentativac Njemačke je ove sezone samo dva puta počinjao mečeve Serije A, a u međuvremenu je i javno priznao da je nezadovoljan svojom situacijom u Juventusu.

Paredes je u PSG stigao iz Zenita u januaru ove godine, a ove sezone je za "Svece" nastupio 15 puta u svim takmičenjima.

Eventualni transfer u Juventus bi sa Paredesa predstavljao povratak u Seriju A s obzirom da je 25-godišnji Argentinac prije odlaska u Zenit bio član Rome.