Engleska novinarka bijesna jer je morala nositi hidžab da bi razgovarala s reprezentativcima Irana

.
Engleska novinarka Isabelle Barker ostala je u šoku kada je morala obući hidžab kako bi uradila intervju s članovima reprezentacije Irana.

 

Ovih dana u engleskoj sportskoj javnosti glavna tema je novinarka poznatog tabloida The Sun, Isabelle Barker, koja boravi trenutno u Austriji gdje je imala zadatak da uradi intervju s nekim od reprezentativaca Irana.

Iran je u prijateljskoj utakmici pobijedio reprezentaciju Urugvaja, a dan nakon utakmice Sun je dogovorio s Irancima da urade zanimljivu priču.

Cilj je bio da se uradi fudbalski kviz s pojedinim reprezentativcima Irana, te je selektor ove reprezentacije Carlox Queiroz dao zeleno svjetlo engleskoj ekipi da napravi tu priču.

Međutim, novinarka ovog portala našla se u centru pažnje nakon što je žestoko kritikovala Irance koji su od nje tražili da nosi hidžab kako bi mogla da snimi razgovore s igračima ove reprezentacije.

Isabelle nije krila koliko je razočarana i Sun piše da je čak razmišljala da protestuje ispred hotela u Beču u kojem su Iranci, ali na kraju je odlučila da odradi svoj posao profesionalno i pristane na taj uslov.

 

 

The Sun piše da su članovi osigranja reprezentacije Irana tražili od ove novinarke da stavi hidžab već na press konferenciji nakon meča protiv Urugvaja, a to je bio uslov i za ostale žene u press sali.

Očito da ona nije očekivala da će se to desiti tokom snimanja kviza s igračima Irana, ali je pravilo i dalje bilo isto.

The Sun je objavio da je Isabelle bila bijesna zbog toga, ali da je odlučila da bude profesionalac do kraja. Pokušala je da kupi hidžab u blizini hotela, a kada to nije uspjela da uradi odlučila je isti napraviti od majice.

"Nisam mogla vjerovati šta traže od mene. Čak sam razmišljala da sama počnem protest zbog toga ispred hotela. Ipak, imala sam zadatak koji moram da uradim i ovo je bila jedina opcija za mene na kraju", rekla je Isabelle nakon što je napustila hotel reprezentacije Irana.

Ona je ubjeđena da naredba nije došla od selektora ili nekog iz reprezentacije Irana koji su sarađivali s njom od samog početka, te da se u sve to upetljala i država. Ipak, Iranci se povodom svega toga još uvijek nisu oglašavali.

Foto: The Sun