Epilog sukoba navijača Borca i Zvezde u Banjoj Luci: Povrijeđeni policajci, korištene palice

nogomet
Policijska uprava Banja Luka oglasila se nakon jučerašnjeg navijačkog sukoba u ovom gradu u kojem su se obračunale pristalice FK Borac i FK Crvena zvezda.

 

Jučer se u Banjoj Luci održavala slavljenička parada Crvene zvezde, u kojoj su iz ovog kluba predstavljali trofeje koje je beogradski klub osvojio u prošloj sezoni.

Javni skup pod nazivom "Zvezdin karavan" izazvao je haos na ulicama Banje Luke jer su se sukobile pristalice Zvezde, ali i domaćeg Borca.

O svemu se oglasila Policijska uprava Banja Luka, odakle ističu da je po 50 navijača oba kluba krenulo u fizički obračun te da je policija spriječila sukob u većem obimu.

"Spriječen sukob navijača u većem obimu. Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 18. jula 2023. godine oko 18:50 sati, u toku vršenja obezbjeđenja javnog skupa pod nazivom 'Zvezdin karavan', koji se održavao na Trgu Krajine, su uočili da se navijačke grupe FK Crvena Zvezda i FK Borac kreću jedna prema drugoj u namjeri fizičkog obračuna", navedeno je iz PU Banja Luka.

Kako se navodi, pristalice Borca koristile su drvene palice, a tom prilikom povrijeđena su dvojica službenika policije.

"Navijačke grupe su imale po oko 50 pristalica a neki od navijača FK Borac su nosili i drvene palice. U cilju sprečavanja narušavanja javnog reda i mira u većem obimu policijski službenici su pravovremeno reagovali i pozicionirali se između navijačkih grupa, čije pristalice su nasrtale jedni na druge. Tom prilikom, dva policijska službenika su zadobila tjelesne povrede (prijelom prsta i oteknuće oka – nastalo pri prskanju peper spreja tzv. suzavac). Lišeni su slobode S.A. iz Banje Luke zbog počinjenog krivičnog djela 'Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje' i S.V. iz Prijedora zbog počinjenih prekršaja iz člana 12. i 24. Zakona o javnom redu i miru", dodaje se u saopćenju.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – Odjeljenje za prekršaje.

Policijski službenici pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilašštva Banja Luka, rade na prikupljanju činjenica i identifikovanju ostalih učesnika u navedenom događaju.

Foto: FK Borac