Ermin Beganović novi rekorder BiH na 800 metara u dvorani

Foto: Rvk
Proteklog vikenda u beogradskoj atletskoj areni u organizaciji Atletskog kluba „Partizan“ održan je najmasovniji dvoranski atletski miting na Balkanu na kojem je nastupilo 1260 takmičara, među kojima su bili i takmičari AK „Krajišnik“ iz Velike Kladuše.

 Ermin Beganović u disciplini 800 metara vrhunskim nastupom i veoma hrabrom utrkom slavio je pobjedu ispred predstavnika Rumunije i Srbije. Ermin je na samom startu izbio na čelo, te vodeću poziciju nije ispuštao do kraja utrke, odbivši u finišu napad Davida Matakea iz Rumunije.

Drugi veliki rezultat u disciplini 800 metara,  ostvario je Harun Hušidić osvojivši drugo mjesto istrčavši svoje najbolje vrijeme u toj disciplini, dok je Farah Abdić postala najmladja osvajačica medalje također u disciplini 800 metara osvojivši u konkurenciji dvije godine starijem uzrastu takmičarki bronzanu medalju.

U utrci na 60 metara sprint ponovo nastupa Ermin Beganović i nakon vrlo kratke pauze između dvije discipline uspjeva doći do bronze, čime postaje jedini takmičar s medaljom u sprintu i srednjim prugama čime je i zaključen odličan nastup AK „Krajišnik“.

Image
Foto: Rvk

Drugog dana vikenda uslijedio je novi nastup na 12. Novogodišnjem mitingu u organizaciji AK „Crvena Zvezda“ te kako ističu iz kluba, ispisivanje stranica historije bh. atletike u dvorani. 

Ermin Beganović u odličnom nastupu i taktički odlično istrčanoj utrci, usprkos umoru nakon subotnjeg uspjeha, uspjeva srušiti bh. rekord i tako postati najuspješniji atletičar u historiji BiH u ovoj disciplini u kategoriji kadeta. Sa ovim velikim rezultatom, Ermin se oprostio od ove kategorije takmičara te iduće sezone nastupa u starijoj kategoriji mlađih juniora. Za kraj su poručili iz AK „Krajisnik“ da je ovo bila fantastična sezona u kojoj su ostvareni historijski rezultati velikokladuškog sporta, te se zahvalili svim prijateljima kluba na čestitkama  i podršci.

Image
Foto: Rvk