Ermin Beganović zlatni i srebreni na Prvenstvu BiH za mlađe juniore

atletičar
Ermin Beganović je zlatni, odnosno ostvario je novu pobjedu u glavnoj utrci na 800 metara na Prvenstvu BiH za mlađe juniore, takmičare uzrasta 2006/07 godište koje je održano proteklog vikenda u organizaciji Atletskog kluba Sarajevo.

 

Ova utrka je ujedno bila i borba za plasman na Balkansko prvenstvo u Turskoj, tako da je Ermin sebi osigurao i put u Tursku. Osim zlatne Ermin je kući s ovog prvenstva donio i srebrenu medalju. Prvog dana takmičenja Ermin je osvojio titulu viceprvaka BiH u disciplini 400 metara, istrčavši svoj novi lični rekord koji sada iznosi 50 sekundi i 27 stotinki.

I drugi članovi AK „Krajišnik“ imali su zapažen nastup na ovom prvenstvu. Harun Hušidić je u disciplini 2000 SC osvojio odlično treće mjesto i bronzanu medalju, dok je njegov klupski kolega Muhamed Dizdarević osvojio vrlo dobro osmo mjesto u disciplini 400 metara. Podršku Erminu i njegovom treneru Velmiru Zahiroviću dao je najbolji bh. atletičar Amel Tuka. Amel je Erminu poklonio vrhunsku opremu s željom da u njoj ostvari još bolje rezultate.

U narednom periodu takmičare AK „Krajišnik“ očekuju nastupi na mitinzima u Sloveniji i Hrvatskoj, te nastup na Balkanskom prvenstvu u Turskoj.