Ervin Galić seniorski karate prvak BiH

SARAJEVO, 11.3.2019. - Seniorsko državno prvenstvo u karateu održano je jučer u Vogošći a novi/stari seniorski prvak naše zemlje u kategoriji do 67 kg je Ervin Galić.

Galić je u prvoj borbi pobijedio predstavnika iz Banjaluke rezultatom 5:0 dok je u drugoj polufinalnoj borbi pobijedio takmičara iz KK Novi Grad Sarajevo rezultatom 4:2. U finalu je pobijedio klupskog kolegu rezultatom 1:0.

Treba istaći da je Galić odradio ovo prvenstvo sa povredom (slomljen prst) i uspio osvojiti titulu prvaka države.

Ovo državno prvenstvo bilo je i izborno za Europsko prvenstvo koje će se održati u Gudalahari (Španija) za dvije sedmice i Balkansko prvenstvo u Čačku (Srbija) početkom aprila.

Sretan sam i ponosan na ostvareni rezultat jer sam s povredom uspio osvojiti titulu seniorskog prvaka države, u veoma dobroj sam formi i preostaje mi da saniram povredu i izbrusim formu za predstojeća prvenstva gdje planiram napraviti još bolje rezultate uz Božiju pomoć”, kazao je Galić.

Galić nastupa za Karate klub “Champion” Ilidža. Upravo je klub kojeg uspješno vodi proslavljeni bh. karatista Denis Muhović bio najuspješniji klub na minulom državnom karate prvenstvu.

Za Galića, koji je i stipendista Fondacije “Izvor nade”, ovo je bio sedmi naslov prvaka države.

Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade” mladom Galiću uputio je čestitke na novom rezultatu.

Izuzetno nas raduje svaki uspjeh naših stipendista. Galić je već dokazani sportista ali i izuzetno lijep uzor kolegama koji dijele prostor Studentskog doma ‘Izvor nade’ u Sarajevu. Galiću čestitamo na novom naslovu prvaka naše zemlje uz želju da što prije sanira povredu i ostvari što zacrtane rezultate na predstojećim takmičenjima”, izjavio je direktor Agetović