Eva Carneiro kupila nogometni klub nakon milionske odštete koju je dobila od Chelseaja

232323
Prije sedam godina, Eva Carneiro (48) posvađala se s Joseom Mourinhom dok je bila fizioterapeut Chelseaja. Nakon toga je izgubila posao u redovima Plavaca, ali joj je nakon tužbe isplaćena milionska odšteta za otkaz. Danas je vlasnica engleskog nogometnog kluba i pomaže u radu bolnice za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Carneiro je 2016. godine pokrenula tužbu protiv Chelseaja i Mourinha zbog toga što je Portugalac kritikovao navodno je nazvavši "kur**nom kćerkom" jer je utrčala na teren u želji da pomogne Edenu Hazardu u sudijskoj nadoknadi utakmice protiv Swanseaja, koja je odigrana na Stamford Bridgeu i završena je rezultatom 2:2.

Video pogledajte KLIKOM OVDJE

 

Nakon toga Carneiro je udaljena iz prvog tima, a potom je napustila klub. Iako nije saopćeno koliko su Chelsea i Mourinho isplatili novca Evi, jasno je da je u pitanju milionska cifra, s obzirom da je ranije odbila vansudsku nagodbu u iznosu od 1,2 miliona funti.

 

Sa "zarađenim" novcem sada je ponovo u nogometu, ovoga puta kao investitor u niželigašu Lewes FC. Također, Carneiro sarađuje s bolnicom za ortopediju i sportsku medicinu Aspetar u Kataru uoči ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Sve to jasno pokazuje veliki preokret u životu nekadašnje liječnice Chelseaja, koja je postala planetarno poznata nakon incidenta sa Mourinhom, a danas je žena koja se ostvarila u nogometnom svijetu.

 

Foto : Twitter