Evertonov bek bijesan na kapitena Rusije: Bit ćeš zaključan u tamnici do kraja života

.
Ukrajinski nogometaš i lijevi bek Evertona Vitalij Mikolenko (22) otišao je najdalje od svih sportista iz svoje zemlje koji su aktivni na društvenim mrežama gdje iznose svoje stavove.

 

Naime, Mikolenko je žestoko prozvao ruske reprezentativce, a prije svih kapitena Artema Dzjubu (33) koji igra u Zenitu.

"Dok i dalje šutiš kao ku..a zajedno s us..nim saigračima, u Ukrajini stradaju obični civili. Bit ćeš zaključan u tamnici do kraja života i što je najvažnije, do kraja života tvoje djece. Drago mi je zbog toga", napisao je Mikolenko na društvenim mrežama.

Mikolenko smatra da se Dzjuba kao jedan od najboljih nogometaša ruske reprezentacije treba oglasiti ispred svih igrača i pozvati na mir.

Inače, Mikolenko je ponikao u omladinskom pogonu kijevskog Dynama, a u prvi tim je prešao 2017. godine. Prije dva mjeseca u transferu vrijednom 23,5 miliona eura prešao je u Everton.

Vrijedi istaći da su ukrajinski nogometaši snimili i video u kojem pozivaju na prekid rata u Ukrajini koji je donio mnoge promjene u svijetu sporta.

FIFA i UEFA su tako jučer donijeli odluku o suspenziji svih ruskih klubova i ruske reprezentacije iz svih takmičenja do daljnjeg.