Evertonu odbijen zahtjev za odgodom utakmice protiv Barnlija

Foto: Avaz
Problemi za tim iz Liverpula i njegovog trenera Rafu Benitesa..

Trener engleskog Evertona Rafael Benites (Benitez) izjavio je kako je zahtjev njegovog kluba upućen Premijer ligi da se odgodi nedjeljna prvenstva utakmica protiv Barnlija odbačen.

- Imamo šest povrijeđenih igrača i pet zaraženih koronavirusom. Mislim da to nije pošteno - rekao je Benites.

Ranije danas su zbog većeg broja zaraženih koronavirusom odgođene utakmice između Liverpula i Lidsa, te Vulverhemptona i Votforda,

Premijerligaški treneri bi kasnije tokom dana trebali imati sastanak vezan za situaciju s COVID-19 protokolima.

- Moj je posao imati 11 igrača koji mogu igrati na svojim pozicijama protiv Banlija. To sada nije lako - dodao je Benites.

- Stvarno sam iznenađen što igramo tu utakmicu. Imamo devet igrača na koje mogu računati i tri golmana. Sa svim tim moramo dovesti pet mladih igrača koji imaju dosta iskustva da igraju u Premijer ligi. To je dosta opasno za nas jer neko to mora razmotriti zbog okolnosti u kojima ćemo možda morati u igru uključiti igrače koji nisu dovoljno spremni ili koji će morati igrati na drugoj pozicij - istakao je španski stručnjak.

Posljednje dvije prvenstvene utakmice Barlnija odgođene su jer su njihovi protivnici imali veliki broj zaraženih. Barnli se nalazi na 18. mjestu na tabeli s 11 bodova iz 15 utakmica, dok je Everton 14. s 19 bodova.