Evo kako kotira Jusuf Nurkić na popularnoj NBA igrici za 2020.

Kompanija 2K SPORTS koja izdaje najpopularniju košarkašku videoigru na svijetu, objavila je koje će ocjene imati NBA igrači u idućem izdanju te videoigre - NBA 2K20.

Naš Jusuf Nurkić ne kotira loše, s rejtingom 85 nalazi se na 44. mjestu najboljih svjetskih igrača¸na ovoj igrici, ali sa samo tri boda manje od 20. igrača po rejtingu.

Iza Nurkića su ostali recimo Bojan Bogdanović, Diandre Džordan (DeAndre Jordan), Kajl Lauri (Kyle Lawry), Mark Gasol (Marc)...

Niko nije dobio maksimalnu ocjenu 99, a na vrhu su dva igrača s 97.

Iako mu je već 35 godina, Lebron Džejms (LeBron James) je za kreatore ove igre i dalje najbolji na svijetu.

Identičnu ocjenu ima MVP nedavnog finala Kavai Lenard (Kawhi Leonard), koji je iz Toronta prešao u LA Kliperse, ali iz 2K Sportsa naglašavaju da "Lebron ima blagu prednost".

MVP regularnog dijela sezone Đanis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) jedan je od trojice igrača s ocjenom 96, a uz njega su Džejms Harden (James) i Kevin Durant, iako će potonji propustiti cijelu sezonu zbog povrede Ahilove tetive.

Od evropskih igrača dva su među najboljih 20.

Srpski centar Nikola Jokić, kojem je svestrani stil igre donio visoku ocjenu 90 (samo 11 igrača u igri ima veću) te Francuz Rudi Gober (Rudy Gobert) (88).

Igra izlazi 6. septembra, više od mjesec prije početka nove sezone, prenosi Avaz.