Evo koliko će Zrinjski zaraditi plasmanom u Konferencijsku ligu

sport
Fudbaleri mostarskog Zrinjskog sjajnim partijama u Evropi izborili su plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, prvi put u historiji Bosne i Hercegovine.

 

Prvak naše zemlje evropski put počeo je u kvalifikacijama u Ligi prvaka, a trijumf protiv armenskog Urartua garantovao je play-off Konferencijske lige.

U drugom pretkolu tim Krunoslava Rendulića za protivnike je imao stare znance, ekipu Slovana iz Bratislave, ali se ovaj tim još jednom pokazao kao tvrd orah za našu ekipu.

Morali su se naši momci zadovoljiti Ligom Evrope, a tamo su snage odmjerili sa islanskim Breidablikom. Sjajna partija u Mostaru i trijumf od 6:2, našem timu praktično je osigurao plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, prvi put u historiji.

Željeli su prvaci Bosne i Hercegovine otići i korak dalje uz plasman u grupnu fazu Lige Evrope, ali nisu imali sreće u dvomeču protiv LASK-a, pa će se morati zadovoljiti grupama Konferencijske lige.

Ovaj plasman će napuniti kasu našeg tima do samog vrha. Plemići su do sada inkasirali 3.651.000 eura, što je više od sedam miliona KM.

Imat će naš tim priliku ovu cifru značajno “podebljati”. Svaki trijumf u grupnoj fazi Konferencijske lige donosi dodatnih 500 hiljada eura, dok remi donosi 166 hiljada eura.

Žrijeb grupne faze Konferencijske lige na rasporedu je danas…