Evo šta je Novak Đoković zaradio pobjedom protiv Karlosa Alkaraza u polufinalu Torina

.
Novak je za samo učešće na turniru dobio 325.500 dolara, a za dvije pobjede u grupnoj fazi takmičenja dobio je još 780.000 američkih dolara

Novak Đoković savladao je Karlosa Alkaraza i plasirao se u finale Završnog mastersa u Torinu, gdje ga čeka Janik Siner u svojevrsnoj "reprizi" meča iz grupne faze takmičenja koji je pripao Italijanu.

Nole je bio bolji od Karlosa u dva seta i tako je jasno stavio na znanje svima da je došao u Italiju da se izbori za sedmu titulu i tako uđe u historiju kao jedini kojem je to pošlo od ruke.

A Đoković je uz novu pobjedu stigao do novih bodova na ATP listi. Plasmanom u finale zaradio je dodatnih 400 bodova, pa je tako njegova suma na ovom turniru sada "podignuta" na 800 i imat će minimalno 10.745 bodova narednog ponedeljka.

Uz to, Đoković se može radovati novom bonusu na računu.

Novak je za samo učešće na turniru dobio 325.500 dolara, a za dvije pobjede u grupnoj fazi takmičenja dobio je još 780.000 američkih dolara.

Pobjeda u polufinalu Novaku je donijela novih 1.105.000 američkih dolara, tako da je za sada sveukupno u italijanskom gradu zaradio 2.210.500 dolara.

Naravno, ta brojka bi mogla da bude još veća, ako Đoković bude slavio u finalu.

 

 

Foto: X