NIJE ZBOG BAKLJI U TERENU: Evo zašto je prekinuta utakmica Sarajevo – BATE Borisov

Fudbaleri Sarajeva poraženu si sinoć na Bilinom polju od BATE Borisova sa 1:2 u prvom meču 3. kola kvalifikacija UEFA Evropske lige.

Fudbaleri Sarajeva poraženu si sinoć na Bilinom polju od BATE Borisova sa 1:2 u prvom meču 3. kola kvalifikacija UEFA Evropske lige.

Bordo tim je imao veliku podršku sa tribina zeničkog stadiona, ali je mrlja bačena u finišu meča kada je belgijski sudija Alexandre Boucaut u 76. minuti odlučio prekinuti utakmicu.

Prve informacije govorile su da je Boucaut igrače u svlačionicu povukao zbog zapaljenih baklji, te jednog topovskog udara koji je eksplodirao na tribini.

Međutim, kako je kasnije objašnjeno, utakmica je prekinuta zbog toga što su navijači Sarajeva pirotehničkim sredstvima “zasuli” klupu gostiju iz Bjelorusije (ubačene baklje, a i topovski udar eksplodirao pored klupe BATE Borisova).

Stoga je sudija Boucaut u dogovoru sa delegatom Tugomirom Frajmanom iz Slovenije, odlučio povući igrače s terena. Primjera radi, da je baklja zapaljena na nekom od dijelova tribina koje nisu bile blizu klupe, utakmica ne bi bila prekinuta, ali bi Sarajeva i tada snosilo posljedice i bilo bi kažnjeno zbog toga.

Kasnije je i Aleksey Baga, trener bjeloruskog tima, na press konferenciji nakon utakmice kazao kako će “kući na poklon ponijeti dvije baklje”, koje su bačene pored njega.