Evropski velikan želi Džeku, čeka ga veliki ugovor

Prestižni France Football objavio je danas informaciju na svom web sajtu kako ultrabogati Paris Saint-Germain sve ozbiljnije razmišlja o dovođenju kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke.

U glavnom gradu Francuske nisu zadovoljni preformansama Erica Maxima Choupo-Motinga, a uz nesigurnu budućnost Edinsona Cavanija, ime Edina Džeke sve je popularnije u Parizu.

Nadalje, FF piše kako je poznato da sportski direktor francuskog tima Antero Henrique izuzetno cijeni bh napadača i da je spreman, ne samo ponuditi Džeki visok ugovor, koji bi u posljednjim godinama njegove karijere izuzetno dobro došao, već i obećati uspjeh u svim takmičenjima, a naročito Ligi prvaka.

Za Edina Džeku, koji će vjerovatno napustiti Romu u ljetnom prijelaznom roku interesuju se brojni klubovi iz liga petice, poput Intera, Borussije Dortmund, West Hama, Evertona itd.

Ono što je Džekina želja, jeste svakako da posljednje godine svoje karijere igra na visokom nivou, klubovi poput Intera, PSG-a i Borussije bi mu to i omogućili.

Pred Edinom Džekom je nekoliko mjeseci za najbolju moguću odluku, kako piše N1.