FA odlučio: Sead Kolašinac nije postigao autogol!

Arsenal je u posljednjem meču Premier lige savladao na gostovanju Huddersfield Town sa 2:1 golovima Alexa Iwobija i Alexandrea Lacazettea.

Do sudijske nadoknade meča Topnici su imali dva gola prednosti, a zatim je uz pomoć reprezentativca Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca Huddersfield stigao do počasnog pogotka.

U akciji je učestvovao Huddersfieldov fudbaler Karlan Grant. On je od Fudbalske asocijacije zatražio da se njemu pripiše ovaj pogodak, a na kraju je FA donio konačnu odluku i potvrđen je strijelac gola.

Odlučeno je da se gol dodijeli Grantu. Tako je Sead Kolašinac izbrisan kao strijelac autogola u ovom meču, što je svakako jako dobra stvar za bh. fudbalera.

Ovo je potvrdio i Huddersfield na svojim zvaničnim stranicama, a ovo je njihovom fudbaleru prvi gol za ekipu, javlja SportSport.ba.

Ipak, mnogo zadovoljniji može biti bh. reprezentativac Sead Kolašinac. Odluka da se gol pripiše Grantu, umjesto da se vodi kao njegov autogol, sasvim sigurno je dobro prihvaćena kod stamenog defanzivca.

Kolašinac ove sezone igra zaista dobro u dresu londonskog velikana. Nastupio je u 15 utakmica Premier lige i upisao je pet asistencija.

U nekoliko navrata je bio blizu i postizanja pogotka, ali se to na kraju nije desilo. Međutim, bitno je da on igra standardno i dobro, a golovi će sami doći.

Arsenal je trenutno peti na tabeli Premiershipa sa 50 osvojenih bodova, a naredni meč igraju u nedjelju na Emiratesuu protiv Southamptona.