Fanovi u nevjerici jer se zvijezda Barcelone pojavila na meču druge lige: Poznat je razlog

c

Krilni ofanzivac Barcelone Ousmane Dembele izazvao je pravu pometnju nakon što su ga fanovi uočili na tribinama Championship utakmice između Sunderlanda i Sheffield Uniteda.

Nogometaši Sheffielda, među kojima je bio i naš Anel Ahmedhodžić, ostvarili su veliku pobjedu na gostovanju Sunderlandu (2:1) i tako se dodatno približili plasmanu u Premier ligu.

Ovaj meč postao je popularan na društvenim mrežama nakon što su fanovi uočili zvijezdu Barcelone Ousmanea Dembelea na tribinama. Prvobitno, šok je izazvalo to što Dembele nema nikakvih konekcija s ova dva kluba, niti engleskim nogometom, a kamo li drugom ligom.

"Šta Dembele radi u Sunderlandu?", "Priprema svoju ekipu za naredni Football Manager", "Nema šanse da će se pridružiti moćnom Sheffield Unitedu", bile su neki od zanimljivijih komentara na društvenim mrežama, a jedan navijač Newcastlea ironično je prokomentarisao to što je Dembele otišao na utakmicu njegovih najvećih rivala Sunderlanda: "Naše misli i molitve su uz Dembelea u ovom užasnom trenutku".
Ipak, na kraju su mediji pronašli dodirnu tačku između Dembelea i Sunderlanda, odnosno razlog zbog kojeg se pojavio na Stadionu svjetlosti.

Naime, Dembele je veliki prijatelj s novim vlasnikom Sunderlanda Kyrilom Louis-Dreyfusom. Ovaj biznismen ima manji broj dionica i u Marseilleu, a većinski vlasnik Sunderlanda postao je u junu.