Fati zabio gol predsezone, ali Dembeleova bahatost je prva priča večeri uz Xavijeve riječi nemoći

.
Barcelona bolja od Milana

 

Barcelona je pripremni period u SAD-u okončala pobjedom nad Milano, Katalonci su savladali Rossonere sa minimalnih 1:0, a gol odluke na startu drugog dijela postigao je Ansu Fati. 

Odličan pripremni period odradila je Barcelona te ekipa koju predvodi Xavi Hernandez spremno dočekuje novu sezonu. 

Na posljednjoj pripremi na američkoj turneji prvak Španije je bio bolji od Milana, a pobjednika je odlučila majstorija Ansu Fatija.

Fati je pogodio u 55. minuti nakon što se majstorski namjestio na desnu nogu te plasirao loptu u same rašlje. 

Poslije gola Fati je otrčao u zagrljaj Osmaneu Dembeleu koji je oprostio od Barcelone te karijeru nastavlja u PSG-u.

Meč u američkom gradu Paradise je obilježilo i bahato ponašanje Francuza koji se sve vrijeme smijao i nije uopšte iskazivao žal što odlazi.

Čak se i prilikom dolaska na stadion snimateljima smijao u lice, a koliko je Barcelona bila nemoćna u svemo najbolje pokazuju riječi Xavija

"Razočaran sam sa Dembeleom. Nismo se mogli takmičiti sa ponudom PSG-a. Pokušali smo ga zadržati, ali mi je rekao da je pričao sa Al Khelaifijem i Luis Enriqueom i da nće praviti korak nazad."

"Tako je to na fudbalskoj pijaci. Ponuda koju su mu dali je van naših mogućnosti. Ne možemo se s njima takmičiti. Šteta zbog toga. Neka mu je sretno", poručio je Xavi.

Tako će Dembele PSG koštati "samo" 50 miliona, a preostaje da se vidi da li će Francuz uzeti sebi pola od navedenog iznosa jer prema posljednjim informacijama iz Španije ima pravo na 50% od otkupne klauzule.

Podsjećanja radi, ranije su na turneju u SAD-u Katalonci su izgubili od Arsenala sa 5:3, a nakon toga pobijedili Real Madrid sa ubjedljivih 3:0.