Feđa Dudić iskreno: Naježilo me to pitanje, bili smo pred gašenjem, a sada igramo najljepši fudbal u ligi

.

Velež TV je u najavi izbacio zanimljiv intervju sa Feđom Dudićem, a taj isti razgovor je prenešen u Forza Velež magazinu. Trener Rođenih u videozapisu govori o evropskom uspjehu i nešto slabijem startu u prvenstvu.

- Mislim da smo dostojanstveno predstavili kako klub, tako i našu državu. Jedan veliki uspjeh je ostvaren sa samim plasmanom i igrama u šest utakmica. Mislim da su sve utakmice bile na zavidnom nivou, a šesta se ne bi ponovila ni pet puta da igramo protiv istog protivnika. Niti bi se ta utakmica završila na onaj način, a ne bi bio ni onaj rezultat, rekao je Dudić i osvrnuo se na prvenstvo:

- Sigurno da start u prvenstvu nije bio idealan. Neugodan poraz kod kuće od Rudara i Slobode, ali u 17 dana odigrali smo šest teških utakmica. Sigurno da imamo ambicije visoke, u najmanju ruku ponavljanje uspjeha iz prošle sezone, a potajno se i nadamo trofeju, pa ili u kupu ili da se uključimo u borbu za titulu, zaključio je Dudić.

Na kraju trener Rođenih je govorio o jubileju kluba i sve bližoj 100-godišnjici mostarskog Rođena.

- Iskreno, naježilo me sada to pitanje. Mislim da za sve ovo što radimo okolo kluba je jako bitno. Klub je bio pred gašenjem, a sada je Velež ekipa koja pravi najbolje šanse u ekipi. Također, igramo najljepši fudbal u ligi. Nakon dvije godine mi smo napravili velike stvari, zaključio je Dudić.