Federer pod kodnim imenom "Sunđer Bob" obavio tajni zadatak, djevojčica ga nasmijala odgovorom

sa

Švicarski teniser Roger Federer posjetio je švicarski gradić Emmen, a kako bi se izbjegla gužva i pometnja, dodijeljeno mu je kodno ime "Sunđer Bob".

Luzerner Zeitung je otkrio da je legendarni as posjetio školu u mjestu Emmen, a s obzirom da bi njegov dolazak učinio da hiljade ljudi dođu kako bi ga vidjeli i pozdravili, organizatori su odlučili da ga dovedu u strogoj tajnosti.

Uprava škole mu je zbog toga dodijelila kodno ime "Sunđer Bob", po liku iz popularnog crtanog filma. Njegov dolazak oduševio je mališane, kao i okolne prolaznike koji nisu mogli ni da zamisle da će u svom mjestu vidjeti Federera.

Roger je preko svoje fondacije podržao renoviranje igrališta, a u tu svrhu izdvojeno je oko 44.000 franaka.

"Ovo me vraća u moje djetinjstvo. Volio bih da sam imao ovakvo igralište u to vrijeme", rekao je Federer.

Tom prilikom jedna od djevojčica ga je pitala koliko ima godina. Kada joj je rekao da pogađa, odgovorila je: "25" , što je nasmijalo 40-godišnjeg tenisera.

Inače, Federer će prvi put od 1998. godine propustiti nastup na Wimbledonu, ali kaže da planira povratak na teren krajem ove sezone, tačnije već u septembru.

Posljednji meč Federer je odigrao upravo na Wimbledonu prošle godine, a iako je krajem maja bio izuzetno optimističan po pitanju povratka na teren i oporavka od povrede koljena, od toga, barem za sada, neće biti ništa.