Fenerov prevodilac ignorisao pitanje o Icardiju, pa Džeko napravio nezapamćeno: "Šta pita?"

.
Dijamant pokazao da ne bježi od pitanja

 

Fudbaleri Fenerbahčea otputovali su u Saudijsku Arabiju gdje sutra u Riyadhu igraju finale turskog Superkupa protiv ljutog rivala Galatasarayja. Fener je održao večeras i press konferenciju, a na istoj pojavio se i Edin Džeko.

Igrači Fenerbahčea otputovali su jutros za Saudijsku Arabiju gdje ih čeka sutra veliki derbi protiv Galatasarayja za prvi ovosezonski trofej.

Fener i Galata su igrali prije nekoliko dana u prvenstvu, te su razočarali fudbalsku javnost s obzirom da je najveći turski derbi završen bez golova. No, već sutra imaju priliku za popravni i tu u meču za trofej Superkupa.

Utakmica se igra u Riyadhu, a večeras je održana i press konferencija Fenerbahčea na kojoj su se pojavili Ismail Kartal i Edin Džeko.

Iskusni bh. reprezentativac imao je šta da kaže pred novi okršaj protiv Galatasarayja, te je poslao jasnu poruku.

"Lijepo je biti ovdje jer znate da ćemo igrati za prvi trofej koji možemo osvojiti ove sezone i dobar je osjećaj. Ekipa je spremna. Došao sam ovdje iz Intera gdje sam protiv Milana osvojio Superkup Italije i nadam se da to mogu ponoviti i sutra ovdje. Sutra će na terenu biti dvije dobre ekipe i očekujem mnogo bolju utakmicu nego što je to bilo prije nekoliko dana", rekao je Džeko i nastavio.

Osvojio si dosta trofeja u karijeri i imaš priliku za novi i to kao kapiten Fenerbahčea. Kako se osjećaš pred utakmicu?

"Imam već dugu karijeru i osvojio sam neke trofeje, ali sam izgubio i neka finala i to je dio fudbala. Sutra je šansa da osvojim prvi trofej s Fenerbahčeom i prilika da kao kapiten ga podignem u zrak je nešto što ne želim da propustim. Imamo dobru ekipu, zajedno smo šest mjeseci i ovo bi bio sjajan završetak 2023. godine. Znamo šta nas čeka i kakav protivnik je tu, ali dat ćemo sve od sebe da osvojimo trofej i donesemo ga u Istanbul našim navijačima", jasan je Džeko.

Naravno, neizbježna tema bio je i sukob kojeg je Džeko imao prije nekoliko dana s Maurom Icardijem, a jedan od novinara pitao ga je o tome. No, prevodilac Fenera to je ignorisao što je Džeko shvatio jer je čuo Icardijevo ime.

"Šta je bio prvi dio pitanja?", kroz osmijeh je rekao Džeko i nastavio: "Imao sam mnogih takvih pitanja u karijeri i nemam ništa protiv da o tome pričam. No, ako ti ne želiš da to bude tema onda je to ok".

Potom je Fenerov prevodilac odluči da se predomisli, te je rekao Džeki šta ga je novinar pitao za Icardija i dodao da su i pojedini igrači Galatasarayja imali komentara na tu temu nakon utakmice.

"Veća motivacija od osvajanje trofeja mi ne treba. Ono što se desi na terenu ostaje tu. Znam Maura iz Italije i nemamo nikakav problem kao što ljudi pokušaju da kreiraju. Sve je to dio fudbala, mnogo emocija i nekada izgubiš kontrolu. Svaki od nas želi da pobijedi meč za svoj tim, a ono što se na terenu desi ostaje tu i mi ostajemo dobri. Kao što sam rekao ne treba mi motivacija u tome, imam je dovoljno samo u činjenici da možemo da osvojimo trofej i to je to", poručio je kapiten Fenerbahčea, a šta se desilo na press konferenciji i Džekin odgovor možete POGLEDATI OVDJE.

Sigurno je da nas i sutra čeka mnogo varnica na terenu što je "normalno" u najvećem turskom derbiju, a nadati se da će i biti mnogo bolji fudbal nego prije nekoliko dana.