Fenomenalna partija Dončića nije pomogla, Dallas sve dalje od doigravanja

sa

Na NBA parketima sinoć su odigrane samo dvije utakmice, a košarkaši Miami Heata savladali su na svom terenu Dallas Maverickse rezultatom 129:122.

Miami je tako blizu plasmana u play-off Istočne konferencije, dok je Dallas s omjerom 37-41 sve dalje od posljednje pozicije koja vodi u doigravanje na Zapadu.

Jimmy Butler je postigao 35 poena uz 12 asistencija, Cody Zeller je dodao 20 poena, a Miami je prekinuo niz od tri poraza.

Luka Dončić je završio susret sa 42 poena, 10 skokova i osam asistencija, Tim Hardaway Jr. postigao je 31 poen, a Kyrie Irving je dodao 23 poena i osam asistencija za Maverickse.

Brandon Ingram je postigao 36 poena, podigavši ​​navijače na noge nizom sjajnih potez, a New Orleans Pelicans su pobijedili Los Angeles Clipperse 122:114.

Jonas Valanciunas je dodao 23 poena i 12 skokova za domaće koji su pobijedili sedmi put u posljednjih osam utakmica za trenutno šesto mesto u Zapadnoj konferenciji.

Clippersi su doživjeli drugi uzastopni poraz uprkos tome što je Kawhi Leonard ubacio 40 poena, a Russell Westbrook 24 poena uz devet asistencija.