Fenomenalni Džanan Musa za pobjedu Reala u jednoj od najvatrenijih dvorana svijeta

musa

Košarkaši Real Madrida večeras su u Atini u 1. kolu Eurolige savladali Panathinaikos rezultatom 71:68.

Foto: Arhiv

Kraljevi iz Madrida odlično su otvorili sezonu u Španiji, a večeras su i evropskoj eliti krenuli odlično i donijeli su pobjedu s jednog od najtežih gostovanja.

Uzbudljiv meč viđen je u Atini. Igrala se veoma izjednačena košarka, ali na kraju je Real ipak u ključnim trenucima prelomio meč na svoju stranu. Junak je Džanan Musa.

Tim iz Madrida je bio bolji u prvoj dionici. Imao je čak i osam poena prednosti u jednom trenutku, ali se Pao vratio u samoj završnici i nakon deset minuta igre Real je imao samo poen prednosti, 23:22.

Rezultatska klackalica viđena je u drugoj dionici. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na veliki odmor Kraljevi odlaze vodstvom 38:37.

Precrtana igra na parketu viđena je i u nastavku. Oba tima imala su periode bolje igre, no prednost je na novoj pauzi imao Real, 54:51.

Finiš utakmice donio je veliku neizvjesnost. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a ključan čovjek potom je bio Džanan Musa.

Pogađao je bh. reprezentativac kada je najviše trebalo. Vezao je šest poena zaredom i na kraju su njegovi koševi prelomili utakmicu u korist Kraljeva za pobjedu u Atini.

Džanan je večerašnji meč okončao s 13 poena, tri asistencije i tri skoka. Walter Tavares je kod Kraljeva ubacio 14 poena, a Derrick Williams kod Panathinaikosa 15.

Musa je na fenomenalan način počeo karijeru u Realu i večeras je pokazao da će biti itekako bitna figura u igri kraljevskog kluba.