FIFA uzdrmala transfer tržište suspenzijom najpoznatijeg menadžera na svijetu

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je kontroverznog agenta Mina Raiolu.

Najpoznatiji fudbalski menadžer današnjice Mino Raiola je dobio zabranu u trajanju od tri mjeseca i za taj period neće smeti obnašati ulogu predstavnika drugih osoba - fudbalera.

FIFA je tako podržala Fudbalski savez Italije, koji je u srijedu također Raiolu kaznio tromjesečnom suspenzijom, ali nisu otkrivali razloge suspenzije, prenosi sportsport.ba.

Svjetska kuća fudbala je odlučila da suspenziju proširi na čitav svijet i Raiola do sredine augsta neće moći da obavlja dužnosti agenta.

"Disciplinska komisija FIFA odlučila je danas da sankcije Fudbalskog saveza Italije prema Minu Raioli, ali njegovom posredniku Vinceznu Raiolu, budu na na globalnom nivou. Carmine Raiola je suspendovan na tri mjeseca, a Vincezno na dva mjeseca. Ova odluka stupa na snagu danas", saopšteno je od strane FIFA-e.

 

Ovakva odluka bi mogla drastično promijeniti dešavanja na ljetnoj tržnici, jer je Raiola zastupnik mnogim velikim zvijezdama evropskog fudbala, a koji imaju namjeru promijeniti tim.

Matthijs de Ligt i Paul Pogba su bili njegovi veliki kolači za ovog ljeta, a holandsko-italijanski agent zastupa zaista veliki broj zvijezda.

Među njima su Marco Verratti, Gigi Donnarumma, Kostas Manolas, Mario Balotelli, Moise Kean, Henrikh Mkhitaryan.

Mnogi od nji su se povezivali sa novim transferima ovog ljeta. Ipak, sada Raiola neće moći da završava sve poslove do augusta i sigurno je da će ova odluka FIFA-e uzdrmati tržište.