Finski selektor nit slavi, nit tuguje: Trebamo paziti na Džeku!

Selektor fudbalske reprezentacije Finske Markku Kanerva prokomentarisao je protivnike s kojim će njegova selekcija igrati u kvalifikacionoj grupi J za plasman na Evropsko prvenstvo.

Za one koji ne znaju, Finska i BiH su u grupi sa Italijom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom, što prema mišljenju Kanerve nije ni dobra, ni toliko loša grupa za njegovu ekipu.

"Ne možemo reći da smo prošli dobro, ali grupa nije baš ni katastrofalna. Vidjet ćemo, svi počinjemo od nule i imamo šanse. Pokazali smo u Ligi nacija da se možemo dobro nositi sa ekipama koje su nam ravne, pa čak i jače od nas", započeo je Kanerva, te nastavio:

"Italija je prvi favorit grupe, ali mislim da nisu nepobjedivi. Imaju Insignea i Verrattija, koji su izuzetni igrači. Sa Grčkom imamo dobra i svježa iskustva jer smo ih nedavno pobjeđivali, dok je BiH također vrlo kvalitetan tim. To je ekipa u kojoj je Džeko glavni, moramo paziti na njega, ali ništa nije nemoguće. Ne treba otpisivati ni Armeniju, oni znaju napraviti iznenađenje".

Još uvijek se ne zna raspored, a selektor Finske ne krije da za početak želi igrati sa najslabijim rivalom u grupi.

"Interesantno će biti vidjeti raspored. Ako mene pitate, najbolje bi bilo da prvu utakmicu igramo protiv Lihtenštajna", rekao je Markku Kanerva.