FK Krajina s visokih 7:1 pobijedila Bratstvo iz Bosanske Krupe

Ekipa "Krajine" danas je stigla do treće ovosezonske pobjede gdje je u okviru 11. kola na domaćem terenu sa 7:1 pobijedila ekipu Bratstva iz Bosanske Krupe.

Bila je ovo tvrda utakmica u prvom dijelu kada je igra bila izjednačena, a svaka ekipa je imala po nekoliko prilika za pogodak. Krajina je načela mrežu gostiju pred kraj prvog dijela kada je Amir Hušić nakon prekida najbolje se snašao pred golom Fajkovića te u 40. minutu donio vodstvo Krajini. Pet minuta kasnije, u 45. minutu iz slične prilike za 2:0 gol postiže Sandi Nuhić. Gosti su žestoko protestirali zbog sudačkih odluka, a na odmor se otišlo sa prednosti za domaću Krajinu od 2:0.

U nastavku indisponirana ekipa Bratstva nije bila posebno zainteresirana za ishod u ovom susretu pa smo vidjeli još 6 golova. U 52 minutu na 3:0 povećava Selvedin Nuhić, u 63. minutu Kolaković Mirza povećava na 4:0, da bi gosti smanjili na 4:1 u 67. minutu preko Talić Adema. Vidjeli smo još tri gola u mreži Bratstva, i to Benjamin Čataković u 75. i 78. minuti te Selvedin Nuhić u 89. minuti za konačnih 7:1 za Krajinu.

U narednom 12. kolu Krajina gostuje u Velikoj Kladuši kod ekipe Krajišnika.