Fudbaleri Krajine s četiri uzastopne pobjede u gornjem dijelu tabele

Proteklog vikenda FK Krajina Cazin stigla je do četvrte uzastopne pobjede nad drugoplasiranom ekipom FK Vitez iz Viteza.

Time su Cazinjani uveliko popravili poziciju na tabeli u odnosu na jesenji dio prvenstva, gdje sada zauzimaju 5. mjesto Druge lige F BiH Grupa zapad.

Serija od četiri pobjede započela je u Cazinu protiv iskre, da bi se nastavila u Sanskom Mostu protiv ekipe Podgrmeča. Uslijedila su dva domaća susreta protiv jakih protivnika, NK Vlašić i FK Vitez koje su Cazinjani također odigrali odlično te bodove ostavili u Cazinu.

U nedjelju 26.05.2019 slijedi novo gostovanje, ovog puta u Bosanskoj Krupi protiv NK Bratstvo što je dobra prilika za novu pobjedu. Bratstvo se nalazi na pretposljednjoj poziciji gdje je Krajina favorit u ovom susretu. Nakon tog duela,  domaćom utakmicom u Cazinu 29.5.2019 (srijeda) Krajina završava prvenstvo tradicionalnim krajiškim derbijem protiv NK Krajišnik Velika Kladuša.

Podsjetimo, u protekloj  godini za FK Krajina je odobren projekt postavljanja umjetnog travnjaka, koji bi se prema riječima čelnih ljudi kluba trebao realizirati tokom ovog ljeta, čime bi se riješio dugogodišnji problem lošeg terena gradskog stadiona koji je jedan od najlošijih u ligi, a nerijetko i nižerazredni klubovi imaju daleko bolje uslove za trening i igru.