FK Sarajevo ima novog vlasnika

Danas je održana pres-konferencija u svečanom salonu ''Svetozar Vujović'' u prostorijama kluba povodom promjene većinskog vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo.

Prisutnima su se obratili generalna direktorica Sabrina Buljubašić i predsjednik Upravnog odbora Senad Jahić.

Većinski vlasnik upravljačkih prava FK Sarajevo Vinsent Tan (Vincent) donio je odluku o prodaji većinskog dijela upravljačkih prava investitoru iz Vijetnama - Ngujenu Hoaiju Namu (Nguyen) i PVF-u.  

PVF je profesionalna, savremena fudbalska akademija fokusirana na razvoj i ulaganja u fudbal koja sarađuje na globalnom nivou s velikim fudbalskim imenima i klubovima. Tehnički direktor PVF-a je bivši francuski fudbaler, a trenutno menadžer i trener Filip Omar Trusijer (Phillippe Troussier). Jedan od savjetnika PVF-a je i bivši fudbaler Mančester junajteda, a danas uspješni trener Rajan Gigs (Ryan Giggs).

FK Sarajevo bit će integriran u mrežu klubova koja će naknadno biti kreirana u cilju ostvarivanja dodatnih benefita, što se odnosi na razmjenu igrača i korištenje resursa kojima klub trenutno raspolaže djelimično ili nikako.

U narednom periodu FK Sarajevo će imati i prioritetniji pristup mladim igračima iz PVF akademije u odnosu na druge klubove koji nisu u vlasništvu PVF-a.

Prethodnih šest godina Vinsent Tan bio je vlasnik većinskih upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo. Ostvarena su brojna poboljšanja u vidu infrastrukture, poslovanja i mogućnosti za međunarodne saradnje.

Njihovim dolaskom otvorene su dodatne mogućnosti rasta FK Sarajevo i osavremenjivanja načina poslovanja.

U narednim danima očekuje se radna posjeta vijetnamskog investitora Sarajevu, kako prenosi Avaz.