FK Sarajevo se zahvalio navijačima na podršci protiv Celtica

U prvoj utakmici kvalifikacija Lige prvaka u utorak su na stadionu Asim Ferhatović Hase snage odmjerili Sarajevo i škotski prvak Celtic.

Bordo tim je poveo pogotkom Oremuša, no Škoti su nakon preokreta upisali pobjedu 3:1 i jednom nogom izborili prolaz dalje.

Iz FK Sarajevo su obavijestili javnost da je na najvećem bh. stadionu skenirano 24.620 ulaznica.

"Fudbalski klub Sarajevo zahvaljuje se svim navijačima na iskazanoj ljubavi i podršci tokom čitavih 90 minuta susreta, prenosi Sportsport.

Prodaja sezonskih ulaznica za godinu 2019/20 koja je počela u utorak 2. jula, već nakon prve evropske utakmice je za 30% viša od prošlogodišnje", istakli su iz FK Sarajevo putem zvanične facebook stranice.

UEFA puni kasu FK Sarajevo

UEFA je jučer objavila nagradni fond u sezoni 2019/2020 za Ligu prvaka, Evropsku ligu i evropski Super kup.

Kada su u pitanju četiri bh. predstavnika ubjedljivo najviše će zaraditi FK Sarajevo koje za sada ima zagarantovanih 820.000 eura!

Kao prvak Bosne i Hercegovine Sarajevo je dobilo 260.000 eura, za učešće u prvom pretkolu Lige prvaka nagrada je 280.000 eura, a isti iznos bit će uplaćen na račun Bordo kluba i za nastup u trećem pretkolu Evropske lige.

Obzirom da UEFA isplaćuje novac samo za odigrane utakmice, a pošto Sarajevo preskače drugo pretkolo Evropske lige za tu rundu sarajevski premijerligaš neće biti novčano nagrađen.

Ukoliko Sarajevo kojim slučajem završi u grupnoj fazi Lige prvaka dobit će 15 miliona eura, dok plasman u grupe Evropske lige donosi zaradu od 2.75 miliona.