FK Sarajevo treniralo u Zenici, sutra se nadaju da će ispisati historiju bh.nogometa

.
Fudbaleri Sarajeva večeras su odradili posljednji trening uoči sutrašnje utakmice protiv Celtica na Bilinom polju u Zenici.

 

Stručni štab na čelu sa Vinkom Marinovićem sutra ne može računati na kartoniranog Amara Rahmanovića, ali zato se u tim vraćaju Miličević, Mustedanagić i Jukić, tako da je još mnogo upitnika oko mogućeg sastava za sutrašnju utakmicu.

Ono što je bilo evidentno na večerašnjem treningu, da je atmosfera na treningu među igračima, te stručnim štabom na visokom nivou, a potvrđeno nam je i da su zadovoljni travnjakom Bilinog polja, koji je u mnogo boljem stanju sada nego prije utakmice protiv Budućnosti, prošlog četvrtka.

 

Svi su svjesni šta sutrašnja utakmica može donijeti za bordo klub, ali i za cijeli bh.nogomet. Nadamo se da će sutra konačno jedan bh.klub ući u grupnu fazu nekog takmičenja u Evropi i time ispisati historiju našeg nogometa, ali pokazati da se u BiH igra dobar nogomet.

 

Još nije poznato ko će sutra od prve minute krenuti za ekipu Sarajeva, postoje neke nedoumice oko zadnje i vezne linije, budući da će nedostajati Rahmanović, ali kako su rekli na press konferenciji trener Marinović i kapiten Velkoski, ko god dobije šansu sutra mora dati i više od svojih mogućnosti, te da svi zajedno dođu do cilja protiv veoma kvalitetnog protivnika.