Fonseca: Znam da mu je potreban odmor, ali mi to ne možemo priuštiti sada

Fudbaleri Rome sutra na Olimpicu igraju derbi protiv Milana u okviru devetog kola italijanske Serije A.

Roma u dosta teškoj situaciji dočekuje derbi protiv Rossonera koji također ne blistaju ove sezone. Naime, za Romu su veliki problemi povrede veznih igrača zbog čega Paulo Fonseca nema baš mnogo igrača na raspolaganju.

Fonseca je pred sutrašnji derbi izjavio da se igrači moraju odmoriti što bolje jer su u četvrtak igrali meč Evropske lige. Također, u tim bi se mogao vratiti i Diego Perotti, ali argentinski igrač sigurno nije spreman za svih 90 minuta.

"Moja najveća briga jeste da li je ekipa fizički spremna za meč. Ne znam da li će biti svi dovoljno odmorni nakon utakmice Evropske lige. Znate da su nam povrede veliki problem i nemamo mnogo izbora. Diego Perotti je spreman za igru, ali ne za svih 90 minuta. Pastore je igrao dva meča uzastopno i sigurno da mu treba odmor, ali mi to ne možemo priuštiti sada. Ima još igrača koji nisu baš spremni za igru, ali jednostavno nemamo izbora.", rekao je Fonseca.

Trener Rome osvrnuo se kratko i na pojačanja koja je ovaj klub odlučio angažovati zbog povreda u veznom redu. Roma bi trebala potpisati do kraja sedmice ugovore s Rodwellom i Buchelom - piše Sportsport.ba.

"Ne želim da govorim o tome. Pričati ću samo kada oni zvanično budu igrači Rome i dio ekipe. Trenutno smo fokusirani samo na utakmicu protiv Milana", dodao je trener Rome.