Francuska policija uhapsila nogometaša Nice zbog objave o Pale*tini

.
Francuska policija danas je privela alžirskog nogometaša i člana Nice Youcefa Atala zbog mogućeg "veličanja terorizma", kako je saopćilo državno tužilaštvo.

Atal (27) u centar pažnje dospio je još sredinom oktobra nakon što je na društvenim mrežama podijelio objavu u kojoj se traži od Boga da "pošalje crni dan za jevreje".

Objava je ubrzo izbrisana, a alžirski reprezentativac se izvinio. Međutim, Francuski nogometni savez (FFF) kaznio ga je sa sedam utakmica suspenzije, a dobio je i suspenziju od kluba.

Tada je pokrenuta i istraga, a koja je rezultirala večerašnjim privođenjem u policijsku stanicu, saopćeno je iz državnog tužilaštva.

Istraga je pokrenuta zbog "veličanja terorizma Hamasa", a nakon što je obavljeno ispitivanje, Atal je pušten uz plaćanje kaucije.

Nogometaš je još uvijek pod ugovorom s jednim od najjačih francuskih klubova, ali ga je Nica suspendovala do daljnjeg. Vrlo je moguće da više neće igrati za klub i kada mu istekne kazna od saveza u trajanju od sedam utakmica.

Inače, riječ je o nogometašu koji prema Transfermarktu vrijedi sedam miliona eura, a ove sezone odigrao je šest mečeva u francuskoj Ligi 1. Dugogodišnji je reprezentativac Alžira za kojeg je odigrao 29 utakmica.