Francuski nogometaši dobili četiri crvena kartona za 22 minute, sudija morao prekinuti meč

.
Juniorska reprezentacija Francuske poražena je od Poljske u prijateljskoj utakmici rezultatom 2:3, a susret će ostati upamćen jer se nije odigrao do kraja.

 

Kako nalažu pravila, utakmica je ranije završena jer je jedna od ekipa ostala sa šest igrača u polju. Četiri nogometaša Francuske dobila su crvene kartone, a zanimljivo je da se sve dogodilo u rasponu od 22 minute u drugom poluvremenu.

Redom su mladi nogometaši Francuske Ilyes Housni, Jeanuel Belocian i Malang Gomis isključeni u rasponu od 55. do 72. minute.

Nakon toga selektor Bernard Diomede održao je govor svojim nogometašima i pokušao ih je smiriti upozorenjem da će utakmica biti prekinuta. No, nije pomoglo već je Francuska u 77. minuti dobila novi crveni karton.

Mladi nogometaš St. Etiennea Darnell Bile u 77. minuti napravio je katastrofalan potez. Udario je protivnika glavom i zaradio isključenje. Prvo je žestoko startovao nad rivalom, a onda je u svađi udario Poljaka glavom.

Nakon toga nastao je haos na terenu, a sudija je bio prisiljen prekinuti utakmicu i dodijeliti pobjedu Poljskoj koja je i do tog trenutka imala vodstvo.

 

Foto: Screenshot