Frimponga traže Manchester, Real, Liverpool, a on se odlučio za Redse

.
Postao je jedan od najboljih bekova

 

Bayer Leverkusen ima sezonu iz snova i još je bez poraza u zvaničnim utakmicama, a sve je bliže osvajanju prve bundesligaške titule.

Bayer predvođen Xabijem Alonsom igra fantastičan fudbal i zaista zaslužuje da na kraju osvoji titulu u Njemačkoj iako će Bayern svim silama pokušati da zaustavi veliko slavlje Apotekara.

Postoji niz fudbalera koji su oduševili partijama u dresu Bayera, mada je najveću slavu pokupio trener Xabi Alonso, kojeg se povezuje s Liverpoolom, Bayernom, pa i Real Madridom. A sa velikim se klubovima povezuje i desni bek Jeremie Frimpong, koji je očito već odlučio gdje želi igrati u budućnosti.

"Liverpool? Sjajan klub, s velikom historijom. Bilo bi sjajno otići tamo. Ko zna što će budućnost donijeti", izjavio je Nizozemac za medije u svojoj zemlji.

Uz Alonsov naglasak na krilnoj igri, Jeremie Frimpong i lijevi bek Alejandro Grimaldo postali su među najboljima na svijetu na svojim pozicijama.

Bivši igrač Celtica i omladinski član Manchester Cityja je ove sezone zabio čak devet golova uz 10 asistencija na 28 mečeva i to je svakako nevjerovatna statistika za beka. Nije ni čudo što ga prate Real, Manchester United i Liverpool i teško da će ga Bayer uspjeti zadržati.

Očito je da favorizuje transfer u Liverpool, no pitanje je da li isti ima smisla budući da Redsi već imaju sjajnog Trenta Alexander-Arnolda i mladog i veoma talentovanog Conora Bradleyja, a igrač kao što je Frimpong ne želi u najbolje godine karijere pristati da igra kao rezerva.

Prije nekoliko godina nizozemski reprezentativac igrao je protiv Sarajeva u Zenici kao član Celtica u meču kvalifikacija za Europa ligu. Nedugo nakon toga je za 11 miliona eura prešao u Bayer i sada postao jedan od najboljih bekova u svijetu fudbala.

Xabi Alonso bi mogao i sam otići na Anfield na ljeto, a Fabrizio Romano je nedavno potvrdio da su Redsi 100 posto zainteresovani za svog bivšeg fudbalera. On se odmah počeo smatrati nasljednikom Jurgena Kloppa, kada je Nijemac objavio da odlazi iz kluba na kraju sezone.