Frustrirani Conte najavljuje odlazak: Preiskren sam da bih zatvarao oči i uzimao platu

.
Nakon što je proteklog vikenda senzacionalno pobijedio Manchester City u gostima (3:2), Tottenham je sinoć izgubio u gostima kod Burnleyja, jedne od najslabijih ekipa lige rezultatom 1:0. Zbog toga je vidno pogođen bio trener Antonio Conte.

"Došao sam pomoći klubu i ako je problem u treneru spreman sam ići. Nisam navikao na ovu sitauciju. Radim sve u svojoj moći, ali se ništa ne mijenja. Na raspolaganju sam klubu da radi šta god želi", rekao je Conte.

Italija ističe da daje sve od sebe, ali da pravih rezultata nema.

"Želim pomoći klubu, radim veoma naporno. Dajem 20 sati dnevno Tottenhamu i preostala četiri spavam i to nije dovoljno. Nastup može biti dobar, bili smo posvećeni, ali smo izgubili. To je neprihvatljivo. Izgubiti četiri od pet utakmica to mora biti katastrofa za Tottenham", nastavlja Italijan.

Tottenham je osmi na tabeli sa sedam bodova manje od Manchester Uniteda, ali i dvije utakmice manje.

"Došao sam kako bih pokušao popraviti situaciju. Možda trenutno nisam dovoljno dobar da bih to uradio. Previše sam iskren da bi zažmirio i nastavio ovako i uzimao platu. Nema sumnje da ćemo razgovarati s klubom kako bi pronašli najbolje rješenje koje će pomoći timu. Pravo je vrijeme da napravimo procjenu. Ponavljam, veoma sam frustriran", poručio je Conte.

Podsjetimo, Conte iza sebe ima tri titule u Seriji A s Juventusom, jednu s Interom, a prije pet godina je bio i prvak Engleske sa Chelseajem.