Fudbal u BiH: Sudija pretukao mladog golmana Travnika, ima nekoliko povreda

fudbal

Skandalozne scene dogodile su se tokom i nakon utakmice Omladinske lige Centar između Travnika i Čelika.

Naime, kako prenosi stranica koja je bavi Prvom ligom, tokom meča je došlo do sukoba između mladog golmana Travnika Arasa Fuške i suca Igora Popovića, a obračun je nastavljen i u svlačionici po završetku utakmice.

Sukob se dogodio nakon što je Popović pokazao crveni karton domaćinima, nakon čega ga je Fuško, navodno, udario rukavicama.

Popović je po završetku utakmice došao u svlačionicu i nakon nekoliko razmijenjenih rečenica počeo udarati mladog golmana Travnika.

Fuško je u razgovoru za stranicu Prva liga opisao šta se dogodilo.

“Od straha više neću nastaviti da se bavim fudbalom, imam velike bolove u glavi i manta mi se, a imam i oštećenje lijevog oka, rekao je Fuško i nastavio:

“Nakon niza njegovih loših grešaka prišao sam mu i požalio se na suđenje, a on će na to ‘šta će mi kepec govoriti‘. Ja sam iz ljutnje mahnuo rukavicama i udario ga i nakon toga otišao u svlačionicu.

Nakon završene utakmice tražio je da dođem u jednu prostoriju, a poveo me Alen Isić. Tada me sudija počinje pitati za privatni život i nakon toga mi govori ‘jel znaš ti ko sam ja‘, a ja sam mu rekao da nikad nisam čuo za njega.

Uhvatio me za spolni organ kako bi ja skrenuo pogled i počeo me udarati šakama, a nakon toga su svi pristigli da me zaštite, rekao je Fuško.

Otkrio je da mu je cjelokupni incident izazvao veliki strah

“Nakon što je svjestan šta je uradio ponudio je novac da ga moj otac ne tuži, a policija je napravila zapisnik. Za fudbal živim i svaku utakmicu ostavim srce na teren, a sada imam veliki strah od sudija i sukoba”, poručio je mladi golman Travnika.