Fudbaler AEK-a na originalan način isprovocirao Dinamovce, mnogi su kasno shvatili šta je uradio!

.
Grci slavili na Maksimiru

 

U prvom susretu 3. pretkola Lige prvaka AEK je na Maksimiru pobijedio Dinamo i to poslije preokrata. Konačan rezultat glasio je 1:2.

Susret u hrvatskoj prijestolnici je bio od velikog značaja za obje ekipe, a Grci su bili posebno motivisani zbog navijačkih nereda prošle sedmice.

Iz grčkog kluba su već najavili da će utakmicu igrati za preminulog 29-godišnjeg navijača Michalisa Katsourisa, a tako je i bilo.

Iako je cijeli meč bio relativno miran i nije bilo previše poteza tek u samom finišu viđena je prava provokacija i to od strane grčkog kluba.

Naime, nakon što je AEK postigao gol za 1:2 u samom finišu kada je zabio Kostas Galanopoulos uslijedila je i provokacija.

I dok je strijelac gola Galanopouloas Petros Mandalos podigao crnu traku u zrak, Petros Mandalos je otišao korak dalje te je prstima formirao slovo M u čas preminulog Michalisa Katsourisa.

Niko na utakmici nije primjetio takav oblik provokacije upućene Dinamovcima već se ista vidjela tek na fotografijama slavlja koje su naknadno objavljene.

 

 

Poslije pobjede trener AEK-a Matias Almeida je pozdravio pristalice prvaka Grčke te je pobjedu posvetio porodici ubijenog navijača.

"Pozdravljam sve naše navijače, posebnom porodicu preminulog. Ovo je pobjeda za njih. Ova ekipa će pokazati karakter kada god ima nepravde", rekao je Argentinac te nastavio:

"Ono što nam treba u revanšu je da naši navijači budu dodatni igrač i da pokažu da su najveća snaga ovog tima."

Revanš susret na novoizgrađenoj Opap Areni igra se u subotu i jasno je da Modre čeka 30-ak hiljada neprijateljski nastrojenih pristalica AEK-a.