Fudbaler sa prostora bivše Jugoslavije postaje najskuplji defanzivac u historiji!

nogomet

Fudbaleri sa prostora bivše Jugoslavije su uvijek bili na cijeni. 

Dosta je igrača sa našeg područja i regiona koji nastupaju u vrhunskim klubovima i tokom svakog prijelaznog roka se praktično realizuje neki veliki transfer.

Tako je zimus Dušan Vlahović iz Fiorentine u Juventus prešao za 80 miliona eura, a kako sada stvari stoje ovog ljeta će biti ostvaren još veći transer.

Naime, poznati transfer guru Fabrizio Romano je objavio pomalo nevjerovano vijest o transferu Joška Gvardiola iz RB Leipziga u Chelsea.

Gvardiol je jedan od najboljih mladih defanzivaca svijeta, ali da bude plaćen za rekordnu sumu to zaista predstavlja iznenađenje.

Kako se navodi Plavci će za standardnog reprezentativca Vatrenih platiti 90 miliona eura bez eventualnih bonusa.

Inače, dosadašnji rekorder je Harry Maguire koji je također plaćen 90 miliona eura, a zatim slijede Matthijs de Ligt (89.9) te Virgil Van Dijk (88.5 miliona).

Chelsea tokom cijelog ljeta traži dostojnu zamjenu za Antonija Rudigera, jedno vrijeme na meti je bio Fofana iz Leicestera, ali je taj posao propao nakon tri odbijene ponude.

S obzirom da je dobar dio omladinske i seniorske karijere proveo u Dinamo i zagrebačkom klubu bi trebao pripasti dio od ogromne odštete.

Gvardiol je prošlog ljeta sa Maskimira otišao u Njemačku za 19 miliona eura i bila mu je dovoljna samo jedna sezona za nevjerovatan transfer u Chelsea.