Fudbalska ikona nije izdržala: Pokazali su mu jednu fotografiju i počeo je da plače kao malo dijete

.
Emotivna scena

 

Svakoj eri dođe kraj, jedna je nedavno okončana i nekim će biti teško da se naviknu da je sve kraj.

Nakon 17 godina Giorgio Chiellini je napustio Juventus. Stara dama je ostala bez svog simbola renesanse i istine klupske legende.

Jednom od najboljih štopera u historiji je istekao ugovor i zajedno sa klupskim rukovodstvom je donio odluku da napusti klub.

Italijan je davno stekao status klupske legende, a sigurno najbolje godine karijere je imao kada je igrao u tandemu sa Leonardom Bonuccijem i Andreom Barzaglijem.

Famozna BBC odbrana je svojevremeno bila najbolja na svijetu, dok je iza njih na golu stajao možda i najbolji golman ikada, Gianluigi Buffon.

Kada je Chielliniju u oproštajnom intervjuu pokazana njihova zajednička fotografija Chiellini je počeo plakati poput malog djeteta.

"Ovo je komadić historije Juventusa. Sve smo dijelili deset godina. Mislim da je Gigi taj s kim sam najviše igrao, zatim sa Leom, a s Barzaglijem nešto manje."

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

"Radi se o fotografiji koja će mnogim navijačima Juventusa natjerati suze na oči i u narednim godinama", dodao je sada već bivši kapiten Bianconera.

Chiellini je s Juventusom ukupno osvojio 20 trofeja, ali ne i Ligu prvaka. Vrhunac karijere je ipak doživio u reprezentaciji Italije kada je prošle godine osvojio Evropsko prvenstvo.