Fudbalska ikona živi i radi u šumi: Ono što je uradila za slučajnog prolaznika je za zlatne medalje

sa
Čovjek iza šampiona, rečenica je koja možda najbolje opisuje fudbalsku ikonu koja živi daleko od očiju javnosti i glamura.

Svojevremeno najbolji fudbaler svijeta je uvijek pokazivao da voli svakodnevnicu i normalan život, sve suprotno od onog što radi većina modernih fudbalera. Oduvijek su ga krasili poniznost i skromnost, a karijera mu je protekla bez ekscesa.

Riječ je o Robertu Baggiju, čuvenom italijanu koji živi daleko od očiju javnosti. Dom mu se nalazi u šumi gdje živi, radi, odražava imanje te lovi divljač. Umjesto glamura, izabrao je mir.

Baggio se nedavno suočio sa neobičnim zahtjevom prije nekoliko dana kada ga je sreo slučajni prolaznik, a njegov potez je bio za zlatne medalje.

Naime, jedan od prolaznika je zaustavio Baggija i tražio da mu se potpiše na automobil. U pitanju je Fiat Panda, a legendarni Italijan je pristoa bez razmišljanja.

Čak je i pitao na koja mjesta se treba potpisati. Uradio je to na vratima i haubi uz širok osmijeh na licu što dovoljno pokazuje o kakvom čovjeku se radi.

"Eto ga, još jedno uništeno vozilo", u šali je poručio Baggio, a ushićeni prolaznik je odgovorio: "Ne, sada je nedodirljivo."

Gdje živi Baggio?

Osvajač Zlatne lopte iz 1993. godine je potpuno promijenio svoj život. Nakon brojnih uspjeha na terenu odlučio se odmaknuti od fudbala kako bi se posvetio životu i porodici.. Slavni fudbaler živi u šumi u provinciji Vicenza.

Njegov dom je velika rustikalna seoska kuća okružena zelenilom. Prostire se na nekoliko spratova i okružena je hektarima sela i guste šume. Ovdje bivši fudbal sada uzgaja životinje, prakticira budizam i živi sa suprugom Andreinom, s kojom je u braku više od trideset godina, te djecom Mattiom i Leonardom, dok kćer Valentina živi u inostranstvu.

"Siječem drva, vozim traktor i uvečer sam izmoren i onesvijestim se", kazao je Baggio o svom životu prije nekoliko godina.

U bogatoj karijeri koju je počeo i Vicenzi, Roberto Baggio je još igrao za Fiorentinu, Juventus, Milan, Bolognu, Inter i Bresciju. Za reprezentaciju Italije odigrao je ukupno 56 utakmica i postigao je 27 golova.