Fudbalski sladokusci su oduševljeni: Ipak ćemo imati još jedan duel Ronalda i Mesija, spektakl u januaru

-
PSG-a će u januaru otputovati u Saudijsku Arabiju, gdje će odigrati prijateljsku utakmicu protiv kombinovanog tima Al Nasra i Al Hilala

Izgleda da ćemo ipak imati posljednji tango i okršaj igrača koji su svojim rivalstvom obilježili posljednjih 15-ak godina Kristijana Ronalda (Cristiano) i Lionela Mesija (Messi).

Nakon što je sinoć objavljeno da je Ronaldo napustio Evropu i potpisao za saudijski Al-Nasr, ljubitelji najvažnije sporedne stvari bili su tužni jer više neće imati priliku vidjeti Portugalca i Argentinca jednog protiv drugog na terenu.Međutim, čini se da ćemo imati "last dance". Fudbaleri PSG-a će u januaru otputovati u Saudijsku Arabiju, gdje će odigrati prijateljsku utakmicu. Protivnik će Parižanima biti kombinovani tim dvije najbolje saudijske ekipe - Al Nasr i Al Hilal.

Kristijano Ronaldo će biti sigurno u tom sastavu, pa ćemo vjerovatno gledati novi duel Ronalda i Mesija, koji su obilježili jednu eru fudbala i zlatnim slovima se upisali u historiju.

Podsjetimo, posljednji duel Ronalda i Mesija gledali smo 9. decembra 2020. godine kada je Juventus na Nou Kampu pobijedio Barcelonu u grupnoj fazi Lige prvaka sa 3:0, a Portugalac je postigao dva gola.

FOTO: TWITTER