Fulham slavio sa 7:0, ali svi u Engleskoj trenutno pričaju samo o Aleksandru Mitroviću

.
Novi rekorder

U susretu 45. kola engleskog Championshipa Fulham je demolirao Luton sa 6:0.

Kolo prije kraja Fulham je odigrao utakmicu bez pritiska, pošto je ranije osigurao povratak u Premier ligu, dok su gosti tražili barem bod u borbi za ostanak na šestom mjestu i plasman u doigravanje za ulazak u viši rang.

Ipak, doživjeli su jedan od najtežih poraza u klupskoj historiji, pošto je domaćin slavio sa nevjerovatnih 7:0.

Do 29. minute mreže su mirovale, a onda Cairney pogađa za 1:0, da bi Tete u 39. postigao lijep gol iz daljine, a u 54. minuti Carvalho izlazi sam na golmana Lutona i trese mrežu iza njegovih leđa.

Uslijedio je pogodak Aleksandra Mitrovića u 62. minuti. Reprezentativac Srbije je tim golom izjednačio rekord lige po broju golova u jednoj sezoni, da bi u 92. minuti ušao u historiju golom za 7:0.

To je bio Mitrovićev 43. gol ove sezone i niko nikada prije nije uspio doći do te brojke u jednoj sezoni Championhipa. Prethodno je Portsmouthov napadač Guy Wittingham prije 30 godina zabio 42 gola u jednoj sezoni Championshipa.

Nevjerovatna sezona za Fulham koji je prebacio granicu od 100 datih golova, ali i za Mitrovića koji će sa Srbijom igrati u Kataru, a gledat ćemo ga i na terenima Premier lige ponovo.

Fulham je inače danas postao prva ekipa u historiji koja je zabila preko 100 golova u sezoni Championshipa.

Foto: Youtube screenshot