Futsaleri BiH porazom od Azerbejdžana završili debitantski nastup na Evropskom prvenstvu

.
Futsaleri Bosne i Hercegovine su porazom od Azerbejdžana rezultatom 4:2 završili debitantski nastup na Evropskom prvenstvu u Nizozemskoj.

Naša selekcija je bolje otvorila meč u Ziggo Domeu u Amsterdamu, te je imala dvije velike prilike u 2. i 4. minuti. Najprije je Kahvedžićev šut u situaciji jedan na jedan odbranio golman Huseynli, a potom je Bošković pogodio stativu.

 

Azerbejdžan je poveo u 7. minuti iz prve prave prilike. Majstorski solo prodor je nakon kontre napravio Bolinha i pogodio same rašlje našeg gola.

 

Ponovo je uslijedio period naše bolje igre, a Azerbejdžan je ponovo iz brze kontre pogodio u 11. minuti, a strijelac za 2:0 je bio Eduardo.

 

Naša selekcija se vratila u igru već u narednoj minuti. Penal je izborio Aladžić, a Radmilović je bio siguran sa bijele tačke za 2:1.

 

Do kraja prvog poluvremena šanse za našu reprezentaciju su imali i Arnautović i Aladžić, no rezultat se nije mijenjao.

 

Od početka drugog poluvremena igrači Azerbejdžana su čuvali stečenu prednost, no u 31. minuti Felipinho je dobio crveni karton, te je svoje saigrače ostavio na cjedilu u naredne dvije minute.

 

Prednost igrača više futsaleri BiH su odmah iskoristili i u 32. minuti poravnali na 2:2. No, samo minutu kasnije Vilela je postigao fenomelanal gol za novo vodstvo Azerbejdžana rezultatom 3:2.

Do kraja susreta velike prilike za našu reprezentaciju su propustili Kahvedžić dva puta te Jelić jednom. U finišu smo igrali bez golmana na golu, te je u posljednjim sekundama Gallo pogodio za konačnih 4:2 i pobjedu Azerbejdžana.

 

No, ona im nije donijela plasman u četvrtfinale s obzirom da je Španija razbila Gruziju rezultatom 8:0. Iz grupe D u četvrtfinale su tako otišli Španija i Gruzija, dok su Azerbejdžan i naša selekcija ispali sa turnira.

 

Podsjetimo, naša reprezentacija je u prva dva kola doživjela poraze od Španije (5:1) i Gruzije (2:1).