Gattuso: Kad sam tek sreo Ronalda on se samo folirao, a danas je pravi stroj

Fudbaleri Milana danas igraju protiv Juventusa utakmicu italijanskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

Mečevi Superkupa Italije tradicionalno se igraju van ove države, a sada je red došao na Saudijsku Arabiju, prenosi SportSport.ba.

Utakmica između starih rivala igra se od 18:30 sati u Džedi, a italijanski mediji ne žele puno pažnje posvetiti utakmici iz protesta što se takav meč igra van Apenina.

Pred današnji meč zanimljivz izjavu u medijima dao je trener Rossonera, Gennaro Gattuso, koji je poručio da je svjesta da će njegovom timu najviše opasnosti dolaziti od Cristiana Ronalda. Također, Gattuso se prisjetio vremena kada je tek upoznao Portugalca i priznao je da nije bio previše impresioniran.

"Sjećam se dana kada sam sreo po prvi put Cristiana Ronalda dok je igrao za Manchester United. Tada se samo folirao i nije mi se svidio. Ipak, dosta se promijenio i izrastao u fantastičnog igrača. On je jednostavno poput stroja koji te melje, gnjavi i stalno ti želi dati gol", rekao je Gattuso.

Prema kladionicama favorit je jasan!

Što se tiče same utakmice jasno je ko je veliki favorit da dođe do trofeja. Ipak, mnogi su iznenađeni da je kvota tako mala na Juventus, te vjeruju da bi Milan to mogao iskoristiti. Kvota na Milan je nevjerovatno velika i primamljiva, te ne bi bilo čudo ukoliko izabranici Gennara Gattusa naprave iznenađenje.